DOLAR 32,1998 0.05%
EURO 35,0232 0.07%
ALTIN 2.504,76-0,21
BITCOIN 22922775.95178%
İstanbul
18°

AÇIK

17:03

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Sait Faik Abasıyanık vefatının 70. yılında Esenler’de anıldı

Sait Faik Abasıyanık vefatının 70. yılında Esenler’de anıldı

ABONE OL
Mayıs 15, 2024 19:10
Sait Faik Abasıyanık vefatının 70. yılında Esenler’de anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Esenler Belediyesi, Cumhuriyet döneminin önemli şiir, hikâye ve roman yazarlarından Sait Faik Abasıyanık’ı vefatının 70. yılına özel olarak düzenlenen bir panelle andı.

Modern Türk edebiyatına damga vuran eserleriyle pek çok yazara ilham olan Abasıyanık’ın tüm yönleriyle ele alındığı panelin moderatörlüğünü yazar Naime Erkovan üstlendi.

Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen panelde “Sait Faik’in Yaşam Öyküsü” oturumunda Remziye Delikanlı, “Sait Faik’in Edebi Kişiliği” oturumunda Emine İster ve “Sait Faik’in Öyküleri ve Öykücülüğü” oturumunda ise Beyza Nur Kocakaya isimli öğrenciler sunumlarını gerçekleştirdi.

Panele, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, birçok öğrenci ve öğretmen katıldı. Program sonunda Cerrahoğlu panele katılan her öğrenciye Abasıyanık’ın birer eserini hediye olarak göndereceklerini söyledi.

HALKIN İÇİNDEN BİRİSİYDİ

Moderatör Naime Erkovan “Abasıyanık’ı arkadaşları şapkasıyla, trençkotuyla, Beyoğlu’ndaki haliyle ve hayata bakışıyla tarif ederler. Çok varlıklı bir aileye doğmasına rağmen bu yaşamı reddedip halkın içerisinde olmaya gayret eden birisiydi. Edebiyatta da sadece kendisi yazıp var olmadı, birçok insanı tanımamıza vesile oldu, özel isimleri edebiyata kazandırdı. Yazdığı kitaplarda her kesimden insana yer veren bir yazardı. Eğer bugün biz İstanbul’u detaylı olarak tanıyabiliyorsak ve farklı insanlara hayatımızda yer veriyorsak Abasıyanık sayesindedir” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP