DOLAR 32,1914 0.03%
EURO 34,9972 0.01%
ALTIN 2.508,20-0,08
BITCOIN 22910216.09396%
İstanbul
°

17:03

İKİNDİYE KALAN SÜRE

TRT Afrika’dan içerik üreticisi ve gazeteci Abdulbaki Jari: Gazze’ye sessiz kalmamalıyız
  • Nevarneyok.Org
  • MEDYA
  • TRT Afrika’dan içerik üreticisi ve gazeteci Abdulbaki Jari: Gazze’ye sessiz kalmamalıyız

TRT Afrika’dan içerik üreticisi ve gazeteci Abdulbaki Jari: Gazze’ye sessiz kalmamalıyız

ABONE OL
Mayıs 18, 2024 15:42
TRT Afrika’dan içerik üreticisi ve gazeteci Abdulbaki Jari: Gazze’ye sessiz kalmamalıyız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NEXT by TRT World Forum’da “sosyal medyanın karmaşasında yol almak” konulu panel düzenlendi
İSTANBUL (AA) –

Panelde, TRT Afrika’dan içerik üreticisi ve gazeteci Abdulbaki Jari, film yapımcısı ve araştırmacı gazeteci Amjad Al Nour, ABD’li gazeteci ve yapımcı Noor Tagouri, The plug markasının kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Sherrell Dorsey konuştu.

İnsanların seslerini duyurmak için sosyal medyayı bir araç olarak kullanması gerektiğini belirten Jari, “Gazze’deki olaylar herkesi ilgilendiren mühim bir mesele, biz de geçmişte koloni mağduru olduk. Sesimizi sosyal medyadan duyurabileceğimize inanıyorum. Sessiz kalmamalıyız.” ifadelerini kullandı.

Jari, sosyal medyanın yeni neslin başına gelen en güzel şeylerden biri olduğuna işaret ederek, insanların bu şekilde seslerini duyurabildiklerini ve başarı elde edebildiklerini kaydetti.

– SOSYAL MEDYADA SAMİMİYET

Nour da sosyal medyada insanların daha fazla kitleye ulaşmak için mi, yoksa gerçekten samimi olduğu için mi paylaşım yaptıklarının anlaşılabildiğine dikkati çekti.

Konuşmasında bir gazetecinin öldürülmesini ele alan Nour, “Üzerinde basın yeleği, kafasında miğfer varken öldürülmüştü. Bunu gördüğümde bir bağ kurduğum için onu öldüren kişiyi ifşa etmek istedim” dedi.

– SOSYAL MEDYADA AHLAKI SORUMLULUK

Tagouri ise çok küçük yaşlardan itibaren sosyal medyayı kullandığını dile getirerek, sosyal medyada daha fazla kişiye ulaşmak için trendlere uymaktansa kendini yansıtmayı ve anlattığı hikayelerle insanlarla bağ kurmayı sevdiğini anlattı.

İnsanların sosyal medyada şeffaf ve ahlaki sorumluluğuyla paralel olması gerektiğini ifade eden Tagouri, “tık tuzağını” da çözülmesi gereken bir problem olarak değerlendirdi.

– DEZENFORMASYON PROBLEMİ

Dorsey ise araştırmacı ve gazetecilerin en büyük probleminin dezenformasyon olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Medya raporlamalarında yanlışlıklar yapıldığını ve gerekli kontrollerin sağlanmadığını vurgulayan Dorsey, teyit süreçlerinin etkin bir biçimde kullanılması gerektiğini söyledi.

Dorsey, sosyal medyanın gençlerin ruh sağlığı üzerinde negatif etkileri olduğunu belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP